ETOS YAŞAM FİLM FESTİVALİ

ETOS YAŞAM FİLM FESTİVALİ

26-28 Kasım 2020 tarihleri arasında Tepebaşı Belediyesi’nin de destekçisi olduğu ve çevrimiçi belgesel filmlerinin yer aldığı film festivali, Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) organizatörlüğünde başlıyor.

Dünyanın birçok ülkesinden yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı, AB Türkiye Temsilcisi, HeinrichBollStiftung Türkiye Temsilciliği, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin  festival Destekçisi olduğu ETOS Yaşam Film Festivali’nde (EYFF) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında birçok toplumsal ve küresel konuyu bütüncül bir bakış açısıyla anlatıyor.

Festivalde 12 adet uzun, 14 adet kısa metrajlı film yer almakta olup, tüm filmler ücretsiz olarak izleyicinin beğenisine sunulacaktır. İzleyiciler 23 Kasım Pazartesi gününden itibaren surdurulebiliryasam.net web sitesi adresinden kayıt olarak 26 Kasım Perşembe günü Festival başladığında web adresine girip programda belirtilen gün ve saatte sadece kayıtlı olunan filmleri izleyebileceklerdir.

Filmler Hakkında

İlham veren filmlerden bazıları;

2040: 4 yaşındaki bir kızın görsel mektubu ile 2040’da geleceğin nasıl göründüğüne dair bir yolculuğa çıkartıyor bizi. Aynı zamanda görsel efektlerle gelecek nesiller için çözümlerin Dünyayı nasıl iyileştirebileceğinin resmini çiziyor.

BASKI: Konutun metalaştırılması neticesinde neden artık şehirlerimizde yaşamanın giderek imkansız hale geldiğini inceliyor; temel bir insan hakkı olarak barınma ve konutun sağlıklı ve güvenli olmasına vurgu yapıyor.

BİR BUTİK ÇİKOLATA HİKAYESİ: Kakao çekirdeğinin Amazonlardan başlayan ve dükkanlarda çikolata olarak son bulan hikayesini anlatıyor film. Daha iyi ürünler için güçlerini birleştiren girişimcilerin işbirliğini gözler önüne sererken, bir yandan gıda sistemini diğer yandan da tüketicilerin gıdanın kaynağını ve üretim yöntemlerini sorgulaması konu ediliyor.

CESUR BARIŞ: Kosta Rika yaklaşık 70 yıl önce Dünyada ordusunu lağveden en büyük ülke olarak kaynaklarını eğitime ve sağlığa ayırmış. Bu belgesel Kosta Rika’nın ilham verici hikayesine dikkat çekerek mutluluğun, sağlığın ve bir savunma politikası olarak pasif direnişin gerçek değerini inceliyor. Aynı zamanda ABD’nin askeri endüstrisi ve sürekli savaş ekonomisi ile çelişkiyi ortaya koyuyor.

EKOTOPYA: Kars’ın Yeni Boğatepe köyünde başlayan çalışmaların hayvancılıktan tarıma, gündelik yaşam pratiklerinden yerel turizme kadar bir dizi olguyu nasıl derinden etkileyip dönüştürdüğü kahramanların ağzından anlatılıyor. Endüstriyel sistemler ve kar hırsı gibi doğal ve kültürel hayat üzerinde yıkıma yol açan yöntemleri  redderek, coğrafyanın kadim kültürüne yüzünü dönen, doğal ve geleneksel bir yaşam döngüsü üzerine hayatı yeni baştan inşa ediyorlar.

Filmleri web sitesi surdurulebiliryasam.net‘te izledikten sonra, film üzerine sohbetler için etoseskisehirİNSTAGRAM’a bağlanarak filmin yönetmeniyle film hakkında sohbetler gerçekleştirilecektir.

İlgili Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
  1. https://tradition-jouet.com/
  2. https://agriculture-ataunipress.org/
  3. https://eastgeography-ataunipress.org/
  4. https://literature-ataunipress.org/
  5. https://midwifery-ataunipress.org/
  6. https://planningdesign-ataunipress.org/
  7. https://socialsciences-ataunipress.org/
  8. https://communication-ataunipress.org/
  9. https://surdurulebiliryasamkongresi.org/
  10. https://surdurulebilirkentselgelisimagi.org/
  11. https://www.centre-luxembourg.com/
  12. https://jaknaker.id/